Duurzaamheid

Duurzaamheid is voor ons allen van groot belang. Duurzame innovaties en recyclen om onze footprint te verkleinen. We vinden het belangrijk om de wereld zo schoon mogelijk te houden.

Bij de term duurzaamheid denkt u al vaak aan beperkingen. Dat hoeft zeker niet. Er zijn namelijk op het gebied van duurzaamheid tal van opties. De belangrijkste principes zijn het minimaliseren van afval en uitstoot, recycling en het gerecyclde materiaal opnieuw te gebruiken in de keten.

De ontwikkeling en innovaties omtrent duurzaamheid zijn volop in beweging. We blijven zoeken naar de duurzaamste alternatieven en volgen de ontwikkelingen van dichtbij.

Om duurzaamheid te bereiken is het belangrijk om de ambities vast te stellen. Bepaalde bedrijfsbeslissingen dragen er in de toekomst aan bij om een zo duurzaam mogelijk proces te bereiken.

Bij Poorthuis zijn we dag in dag uit bezig om onze verpakkingen onder de loep te nemen en te kijken waar we duurzaamheid in kunnen toepassen. Dit doen we onder andere door gewichtsreductie van de verpakkingen, andere materiaalsoorten in te zetten, verpakkingen zo goed mogelijk recyclebaar te maken. Maar ook gebruik van groene stroom, zonnepanelen en een zo efficient mogelijk logistiek proces draagt bij aan een duurzame wereld.

Meer te weten komen?